Tupa tiskiliina

4,90 

Tupa-tiskiliina kuviointi kumpuaa etelä-pohjalaisesta maisemasta. Värityksessä on punamullan punaisia sekä  kartanon keltaisia rakennuksia, joiden mallit löytyvät Seinäjoelta, Ilmajoelta ja Nurmosta. Kuosin on suunnitellut Irina Huilla / Irina K. Design Seinäjoelta.

Varastossa
Tuotetunnus (SKU): 13.685 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Tupa tiskiliina on painettu ympäristöystävällisillä väreillä ja kokonaan ilman vettä. Korkealaatuisen, konepestävän keittiöliinan materiaalina on norjalainen FSC-sertifioitu selluloosakuitu, joka myös jatkojalostetaan pohjoismaissa. Selluloosan osuus tuotteessa on 70 % ja sitä täydentää puuvillakuitu, joka ei ole enää kelvollista tekstiilituotantoon, vaan päätyisi kuormittamaan maapalloa jätteenä.  Keittiöliinojen valmistusprosessissa se pystytään hyötykäyttämään. Materiaalin valmistus 100% luonnonkuituisena patentoitiin jo 1950-luvulla ja sitä valmistaa vain kaksi tehdasta Euroopassa. Valmistuksen apuaineena on merisuola, joka käytetään yhä uudelleen ja uudelleen. Avainlipputuote.

Tupa-tiskiliina

  • valmistettu Suomessa
  • kestävää kotimaista designia
  • kuviona etelä-pohjalaisia rakennuksia
  • Avainlipputuote

Valmistaja: More Joy Oy, Parkano / Suomi
Valmistuttaja: Taito Shop Seinäjoki
Koko: 17 x 20 cm
Materiaali: selluloosa-puuvilla

Luonnonkuituinen keittiöliina, on pitkän elinkaaren tuote: Se kestää käyttöä, sitä voi pestä, keittää, huuhdella ja käyttää aina uudelleen. Lopulta tuotteen voi hävittää biojätteenä. Paras ja ympäristöystävällisin tapa pestä ja raikastaa liina: Laita keittiöliina leveänä tiskialtaaseen. Ripottele päälle soodaa, laita pieni määrä kirkasta ruokaetikkaa ja anna kuohua. Kun kuohuminen loppuu, huuhtelee viileällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Tuoksu on raikas uudelleen käytettäväksi.

Paras vinkki hävittämiselle on kiertää kostea keittiöliina eli tiskirätti kaupasta ostetun tuoreen ja mullassa kasvavan yrtin tai kukkaruukussa olevan juurakon ympärille ja istuttaa yrtti tai kukka uudelleen hengittävään ruukkuun. Näin liina pitää tasaista kosteutta yllä ja edesauttaa kasvuprosessia maatuessaan. Materiaali maatuu kokonaan 24 viikossa. Tiskirätti muuttuu siis uudeksi kasvuenergiaksi. Käytöstä poistuvia liinoja voi kaivaa myös puutarhaan maatumaan kukkapenkkiin. Kun käytöstä poistuvan tuotteen hävittää biojäteastiassa, se kannattaa pilkkoa muutamaksi pienemmäksi palaseksi maatumisen nopeuttamiseksi.